Att vara annorlunda

Nästan hela min skolgång så blev jag mobbad. Jag var alltid längre än alla andra tjejer (jag är idag 183cm lång) och har tillhörande stora fötter som sällan har fått plats i annat än gympaskor. När jag var ung så var jag sprallig, högljudd och mer intresserad av att leka krig och ha sönder saker än av att leka med barbiedockor. Så länge jag fick vara med killarna så var det inte ett problem, men någonstans i 2-3an så blev det otänkbart, ”bacillerna” gjorde sin entré. Tjejerna var inte alls förtjusta i mitt buffliga sätt och jag minns massvis med tillfället då jag fick höra detta. Och först nu på senare år så har jag insett att jag på många vis ändrade på mig själv pga det. Från 5an och upp till i alla fall nian var jag tyst som en mus, lärarna påpekade vid varje utvecklingssamtal att jag måste prata mer på lektionerna. Men jag var hela tiden så orolig för vad folk tyckte om mig, jag ville inte synas. Fast på många sätt har jag klarat mig rätt bra då jag alltid har trivts bra med att vara ensam. Det som var jobbigt var att gång på gång få höra folk säga nedvärderande saker om en.

När jag började i gymnasiet så flyttade jag till en ny stad och till en skola där ingen jag kände skulle gå, just för att jag ville komma ur facket jag hade hamnat i. Det är det bästa beslutet jag någonsin har tagit för plötsligt kunde jag vara mig själv..eller i alla fall mer mig själv. Jag har än idag vissa problem med att prata med folk och mobbingen i skolan har fortfarande sina spår på mig.

MEN, jag är nu ganska så nöjd med mig själv, åtminstone så skäms jag absolut inte för hur jag är som person längre. Och på många sätt så är jag tacksam för allt som jag har varit med om eftersom det har gjort mig till den jag är idag!

Vem som helst kan bli utsatt för mobbing för alla är vi annorlunda på något sätt. Våga vara dig själv.

– Tina, 29 år, Norrtälje

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s