Övergrepp

Vaknar av att det är ljust, öppnar ögonen och det är kallt. Jag har ont, ont mellan benen så att det svider. Sätter mig upp, ser mina trosor som ligger på golvet. Kollar på mig själv, jag är spritt näck.

Jag försöker komma ihåg om jag och min killkompis gjorde något, jag var ju för trött och fick låna hans lillebrors säng att sova i. Kommer ihåg att jag tog av mig byxor, strumpor, och  bh och la mig. Sen blev det svart, kommer inte ihåg att jag var så trött. Minnesbilder dyker upp, jag inser då vad som har hänt. Jag försökte ju stoppa någon svart skugga som var ovanpå mig. Jag försökte slå men kunde inte, det blev som slag i luften. Jag sa sluta flera gånger men det blev som sluddriga stön.

Paniken inombords sprider sig, jag klär på mig och springer ut i hallen tar skorna på och springer allt vad jag har hem gråtandes. Kommer innanför dörren och springer in i badrummet direkt, låser om mig. Mamma knackar på dörren, jag svarar inte utan sätter på vattnet och kliver in i duschen. Tar bad svampen och skrubbar mig, jag skrubbar så pass hårt att jag blir röd på huden, det svider när det varma vattnet rinner ner på kroppen. När jag är klar så sitter jag en stund kvar i badkaret och bara stirrar in i väggen.

Just i det ögonblicket så var det första gången jag fick självmordstankar. Första gången jag kände att det inte var värt att leva längre. Jag ville bara ta rakhyveln och skära mig i handlederna. Jag tog rakhyveln satte den vid handleden och var beredd, jag räknade ner i från 5.
5, 4, 3, 2,  ”kniper med ögonen” och 1, jag lyfter rakhyveln och brister i skrik och gråt. Jag går upp i från badkaret och vrider in mig i handduken och går in till mitt rum, kollar inte ens in till mamma som sitter i vardagsrummet och kollar på tv om frågar vad som har hänt? Klär på mig nya kläder och sätter mig framför datorn som att inget har hänt.

Mamma skulle till sin dåvarande kille och fira nyår. Och mina planer fanns inte på kartan längre. Jag ville bara sitta hemma och inte göra ett skit. Salle min granne nedanför hade erbjudit mig att fira med henne och hennes son Albert, dem skulle iväg några gårdar bort och fira hos några vänner. I sista sekund ändrade jag mig och jag gjorde mig i ordning och gick ner till Salle och Albert. Nyåret blev av gården bredvid.

Veckorna gick och det var  januari och nytt år. Jag hade börjat vänja mig med att varje gång jag gick förbi någon i från ”Dalen gänget” så kallade dem mig Hora, eller så ropade dem
– ”hur mycket tar du idag”?

Jag började stänga in mig mer och mer i mig själv och jag började lägga på något slags ”pokerfejs” som skulle skydda mig. Rebecka ifrån min skola hade jag börjat hänga med och jag hade börjat gå ut på krogen och dricka alkohol. Jag träffade massa andra människor, och jag tror att om jag inte hade umgåtts med Rebecka och fått gå ut och ha kul så hade det nog aldrig gått. Jag började se sex som en bekräftelse och ta det som  att det var något som jag gjorde en tjänst för andra. Jag njöt aldrig, jag kände mig smutsig.
Men när någon stannade kvar så var det en trygghet.

Men trygghet är bara förnamnet. Varje gång jag lägger mig och blundar så ser jag en skugga som är över mig som jag försöker stöta bort, jag är alltid rädd när jag sover själv. Mitt liv bestod av kröka, sex, och familjen. Fanns inte så mkt annat att leva för. Jag insåg för några år sen att jag hade kommit till den punkten att jag inte hade koll längre på vilka eller hur många det var jag hade legat med. På en sommar kunde det vara 10-15 stycken utan att jag tyckte det var någon big deal. Men när jag började tänka efter själv varför jag gjorde det så är det som en bekräftelse på att få veta att jag finns att någon kanske tycker om mig med, att jag syns.

Fast på fel sätt!

– Kvinna, 29 år, Stockholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s